Review van Estrid scheermesjes

In eerste instantie was ik bij Estrid gegrepen door hun leuke branding op Instagram. Ik zie het merk regelmatig voorbijkomen tussen mijn Instagram advertenties. Estrid heeft een duidelijke missie. Ze verkopen een abonnement van kwalitief goede scheermesjes, zonder pink tax én zo goed mogelijk voor het milieu.

Maar hè, wat is dan pink tax? Pink tax is het fenomeen dat hetzelfde producten product duurder is als het verkocht wordt aan vrouwen

Zo zijn scheermesjes dus ook vaak duurder als ze roze zijn en aan geprijsd worden aan vrouwen. Terwijl mannen scheermesjes precies hetzelfde product kunnen zijn en niet duurder zijn. Dát is pink tax. Een heel apart fenomeen.

Ook zijn scheermesjes voor vrouwen over het algemeen van mindere kwaliteit. Daarom zie ik vaak op internet en op social media voorbijkomen dat het aangeraden wordt om een mannen scheermesje te gebruiken. De mesjes hiervan zijn scherper en zorgen zo minder snel voor wondjes of irritaties.

Estrid wil al deze problemen wegnemen met hun product. Hun scheermesjes hebben en een leuke kleur en vrolijke branding, en zijn dan ook nog eens niet duurder en van betere kwaliteit. Dat wilde ik wel proberen.

Shopervaring

De shopervaring op de site van Estrid voor de scheermesjes was positief. De site heeft (again) leuke branding en alle vragen die ik had werden beantwoord op de FAQ-pagina. Ik ging op zoek naar het starterspakket van Estrid. En ik zag dat ik kon kiezen tussen meerdere kleuren.

Bij het starterspakket van Estrid zit een metalen handvat, twee mesjes (die je op het handvat kan klikken) en een rubberen wandhouder die je aan een badkamertegel of spiegel kan plakken. In deze wandhouder kan je dan je scheermesje laten hangen als je deze niet gebruikt.

Dit is extra handig, omdat het niet goed is voor je scheermesje als je deze op de bodem van je douche laat liggen. Door het water kan je schimmel krijgen en dat is het laatste wat je dicht bij je huid wil laten komen.

Ook heb ik een case besteld, een rubberen hoes waar je je scheermes in kan doen als je deze mee wil nemen. Deze kan je in dezelfde kleur als je scheermesje bestellen, zodat het allemaal goed matcht. Of je gaat juist voor een andere kleur voor leuke color blocking, dat kan natuurlijk ook.

Let op, je sluit gelijk bij dit starterspakket een abonnement af. Dit gebeurt automatisch. Om de zoveel tijd krijg je dan nieuwe mesjes in je brievenbus. Dat bedrag wordt dan ook automatisch van je rekening afgehaald.

Je kan zelf in je profiel aangeven hoe vaak je nieuwe mesjes wil laten bezorgen. Sommige mensen scheren nou eenmaal vaker dan anderen en hebben dus meer of minder vaak behoefte aan vervanging.

Ook kan je makkelijk je abonnement pauzeren of stopzetten, iets wat ik ook belangrijk vond voor het geval het allemaal niet bevalt.

Eerste indruk

Binnen een week is mijn pakketje binnengekomen. Deze kwam binnen de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Ook de nieuwe mesjes die ik de volgende keer automatisch binnen zal krijgen komen door de brievenbus.

Het viel me gelijk op dat de verpakking er super leuk uit ziet. Het past helemaal bij de branding van Estrid en nodigt echt uit om open te maken. Het was allemaal goed en stevig verpakt en oogde netjes.

Dezelfde dag heb ik het mesje uitgeprobeerd onder de douche en oh-mijn-god wat ging dit smooth. Ik hoefde niet eens douchegel of scheerschuim te gebruiken. Het mesje gleed over mijn huid. Volgens de site hebben de mesjes een strip van aloë vera, cacao butter en nog allerlei andere fijne ingrediënten.

Het mesje voelt enigszins zwaar, als ik het vergelijk met mijn oude plastic mesjes. Dat komt omdat het handvat van het Estrid scheermes gemaakt is van staal. Dit is beter voor het milieu en zorgt er ook voor dat het product langer meegaat, maar het is in eerste instantie even wennen.

Het ophangen van de wandhouder ging gemakkelijk en het mesje blijft er ook prima in hangen.

Al in al, een hele enthousiaste eerste indruk.

Leermoment

Na een week heb ik een keer per ongeluk mijn scheermesje laten vallen, waardoor het mesje uit het handvat raakte. Deze kan je er makkelijk terug opklikken, maar ik had deze met de verkeerde kant naar boven erin geklikt. Hierdoor scheerde het scheermesje totaal niet, wat me in eerste instantie erg verwarde.

Toen ik het eenmaal doorhad, was het harstikke logisch dat ik de andere kant van het mesje erin moest klikken. Goed om te weten dus!

Ervaring met Estrid scheermesjes na een maand

Ik ben nog steeds erg enthousiast over de scheermesjes van Estrid. Ze scheren goed, de communicatie over mijn abonnement is duidelijk en het is erg gemakkelijk in gebruik.

Ik zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een beter scheermesje dan een wegwerpmesje. Ik kan de mesjes niet vergelijken met een mannen scheermesje, want deze heb ik persoonlijk nooit gebruikt. Wel kan ik je vertellen dat deze van Estrid er erg leuk uitzien en ze doen wat ze moeten doen.