KoCosmo

4X COSRX producten review

COSRX is een Koreaans skincare merk en is erg populair in de skincare niche. COSRX staat voor Cosmetica + Recipe (RX).

Mijn ervaringen zijn gebaseerd op hoe de producten voelen en werken op mijn huid. Ik heb een acne-prone, gevoelige huid. Ik heb last van hormonale acne en ik kan soms huid irritaties krijgen van producten die niet passen bij een gevoelige huid.

Mijn eerdere ervaringen met skincare zijn met de merken La Roche Posay, The Ordinary en Cerave. Spoiler alert: deze merken hebben allemaal niet zo goed geholpen met mijn huid als de producten van COSRX doen.

Ik heb best veel gelezen over skincare en acne. dus ik ben me er bewust van dat het zeker niet alleen om de skincare gaat, maar ook om je levensstijl: voeding, hormonale anticonceptie etc. Echter ben ik absoluut geen certificeerde huidexpert.

Deze reviews zijn allemaal positief, waardoor het misschien lijkt alsof ik een verkooppraatje houd, maar deze producten werken écht allemaal goed voor mij! Er zijn nog genoeg COSRX producten die ik niet heb geprobeerd, maar over deze producten van het merk ben ik in ieder geval positief.

Review: COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence (€27)

Deze essence met slakkenfiltraat geeft super veel hydratatie en kalmeert de huid. Het klinkt misschien gek, maar slakkenmucine of slakkenfiltraat heeft een anti oxidatieve werking en vermindert de zichtbaarheid van (acne)littekens of lijntjes. Het helpt als het ware je huid te egaliseren en gladder te maken. De essence bevat ook hyaluronzuur, wat bekend staat om zijn hydraterende werking.

Je kan deze essence ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken als je je gezicht hebt gewassen. Een tip: droog je gezicht niet af na het wassen, maar laat je gezicht vochtig. Als je hierna het serum aanbrengt zorgt dit voor een nog betere hydraterende werking. Dep het serum in de huid. Hierna kan je nog eventueel een serum aanbrengen en daarna natuurlijk een gezichtscrème.

Ik gebruik deze essence al ongeveer een half jaar en ik kan met zekerheid zeggen dat deze een goede hydraterende voeding aan mijn huid gaf. Daardoor merkte ik ook dat acne littekens sneller leken te verdwijnen. Mijn huid ziet er in het algeheel gladder en egaler uit door deze essence.

Ik vind het ook een fijn product om te gebruiken. Het heeft een gel achtige structuur en voelt daardoor wat plakkerig aan daarna, maar dat vind ik niet storend.

Ik zou dit product zeker aanraden!

Review: COSRX Advanced Snail 92 All in One Cream (€31)

De COSRX Snail All in one Cream is een hydraterende gezichtscrème met een jelly textuur. De crème bevat 92% slakkenfiltraat. Het product is ontwikkeld om acne te voorkomen en de huid soepel en gehydrateerd te houden.

Deze gezichtscrème heeft écht enorm veel geholpen met mijn hormonale acné. Met de Cerave gezichtscrème die ik hiervoor gebruikte, bleef ik puistjes krijgen en duurde het ook best eventjes voor de puistjes weg zouden gaan. Met deze slakkencrème heb ik echt zoveel minder last van acne en als ik een puistje heb, bijvoorbeeld tijdens mijn ongesteldheid, is deze ook veel sneller weg.

Dit is oprecht mijn holy grail product. En als je twijfelt dus het kopen van deze of bovenstaande essence, zou ik deze als eerste kopen. Deze heeft een drastisch groter effect gehad op mijn huid, in positieve zin. Ik denk wel dat de essence helpt, maar deze crème meer. De combinatie werkt in ieder geval magisch voor mij.

Review: COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ (€15)

Het eerste COSRX product in deze lijst zonder slakkenfiltraat! Deze zonnebrand beschermt de huid tegen UVA- en UVB-stralen. Aloë Vera is sowieso een heel fijn product wat in veel aftersun producten wordt gebruikt door de hydraterende en helende werking.

Ik heb deze zonnebrand de hele zomer van 2022 gebruikt, bijna elke dag. Soms vergat ik het, oeps. Maar het zegt dus al wat dat ik deze elke dag gebruikte. In het begin lijkt het een beetje witte waas achter te laten, maar dit trekt eigenlijk heel snel in. De crème voelt ook niet vettig, eerder “romig”. Het is zeker niet plakkerig in ieder geval. Ook heeft deze met SPF50 genoeg bescherming voor mijn blanke huid, terwijl ik er wel bruiner op ben geworden.

Review: COSRX Acne Pimple Master Patch (€5)

De COSRX pimple patch wordt gebruikt als beschermlaag op puistjes om ze te beschermen tegen bacteriën, maar ook om de puistjes uit te drogen en het pus te absorberen. Je moet een pleister eigenlijk 8 tot 10 uur op je huid laten zitten voor optimale werking, dus het beste is om ze op te doen voor je gaat slapen. Er zitten drie verschillende maten pleisters in de verpakking.

Dit is het enige product uit deze lijst van reviews waar ik medium enthousiast over ben. Het werkte voor mij niet zo goed als voor sommige reviews, als ik de reviews van het product lees. Het verzorgde de plek van de pukkel wel, maar ik had niet vaak dat het puistje echt zo satisfying z’n witte kopje had losgelaten in de patch.

Volgens mij zijn er ook best goede pimple patches op de markt die nog een paar euro goedkoper zijn (bijvoorbeeld die van de Boozyshop), dus het kan het waard zijn om ook die even te checken.